Stojíte u regálů s paprikami a vybíráte si podle toho,…
3 zdravé pomazánky pro vaše nejmenší
Je to každé ráno stejné: vzbudit děti do školky nebo školy, nachystat jim snídani, převléct je a v neposlední řadě nachystat dopolední svačinku. Každá maminka chce pro své dítě to nejlepší. Vybíráte zdravé a vydatné svačinky, ale už vám pomalu docházejí nápady? Nezoufejte, přichystali jsme pro vás recepty na chutné pomazánky, které u vašich dětí určitě zabodují, a co více, jsou plné vitamínů a živin.
Avokádová pomazánka
Zní možná exoticky a složitě na přípravu. Opak je však pravdou.
Ingredience
- 1 zralé avokádo
- 1 malá cibule
- 1 stroužek česneku
- špetka soli
- 1 balíček Lučiny
- Pár kapek citronové šťávy
Postup
Rozpulte avokádo a vyjměte pecku, oloupejte ho a dejte jej do misky. Zakapte trochou citronové šťávy, přidejte rozmačkaný česnek, najemno nakrájenou cibulku, sůl, pepř a nakonec Lučinu. Vše vidličkou vypracujte v pomazánku, a pokud máte k dispozici mixér, vložte směs do mixéru a rozmixujte dohladka. Určitě to ale zvládnete i s pomocí vidličky.
Brokolicová pomazánka
Že vaše děti brokolici nejí? Zkuste dát šanci naší pomazánce :). Třeba změní názor.
Ingredience
- 1 malá brokolice
- 1 smetanový sýr bez příchutě
- špetka soli
Postup
Růžičky brokolice uvařte nad párou do měkka. Takto uvařenou brokolici rozmačkejte, pro hladší konzistenci použijte mixér a přidejte smetanový sýr a špetku soli. Pomazánka je rychlá snadná a hlavně plná vitamínů.
Lososovo kapustová pomazánka
Na závěr tu máme možná trochu složitější pomazánku na přípravu, ale stojí určitě za vyzkoušení.
Ingredience
- 200 g filetů z lososa
- 2 polévkové lžíce rozinek
- 3 hrnky nakrájených kapustových listů
- ½ hrnku plnotučného řeckého jogurtu (bez příchuti)
Postup
Lososa opečte (kůží dolů) dokud nezmění barvu zhruba 15 minut na 180°. Po pečení ho nechte ochladnout a odstraňte z něj kůži. Mezitím namočte rozinky na 15 minut do misky s vroucí vodou a poté sceďte. Kapustu uvařte nad párou do měkka. V mixéru smíchejte připraveného lososa, rozinky, kapustu a jogurt. Mixujte, dokud nevznikne jemná pasta. A můžete mazat na chleba:).
Přejeme dobrou chuť!